Slider 1
Slider 2
Slider 3
Slider 4

Geef je passie door

Maak kennis met de Radboud Docenten Academie

Terug

De Radboud Docenten Academie verzorgt universitaire docentenopleidingen voor studenten die leraar willen worden in het voorgezet onderwijs. We werken samen met de verschillende faculteiten van de Radboud Universiteit en het omringende scholenveld. Ieder vanuit zijn eigen specialiteit, met een gezamenlij­k doel; docenten opleiden die het verschil durven maken. Krachtige professionals die staan voor hun vakgebied, bij­dragen aan de maatschapp­ij en initiatief nemen voor veranderingen en vernieuwingen in het voortgezet onderwij­s.

Kom naar onze voorlichtingsactiviteiten

Bachelor Open Dagen

Wil je uitproberen of lesgeven iets voor je is? Dan kun je in het derde jaar van je bachelor de Educatieve Minor volgen. De Educatieve Module volg je direct na je bachelor. Tijdens de Bachelor Open Dagen van de Radboud Universiteit krijg je uitleg over beide programma's, de stage en toelatingseisen. Je kunt vragen stellen aan de studieadviseur, een opleider en/of een student die de Educatieve Minor/Module volgt of gedaan heeft. De Bachelor Open Dagen vinden plaats op 5 en 6 november 2021. Houd deze website in de gaten voor aanmelding.

Radboud Master's Fair

De Radboud Universiteit organiseert een Master's Fair, gericht op studenten van de Radboud Universiteit. Vanuit de Radboud Docenten Academie verzorgen we verschillende voorlichtingsrondes over de mogelijkheden om opgeleid te worden tot docent. Zo kun je ná je vakmaster de Eenjarige Educatieve Master volgen. De Tweejarige Educatieve Master volg je direct na je bachelor. De eerstvolgende Master's Fair is op 18 november 2021.

Master Open Dag

Ben je (nog) geen student aan de Radboud Universiteit of heb je de Master's Fair gemist? Kom dan naar de Master Open Dag. Je krijgt tijdens een voorlichtingsronde uitleg over het programma van de Educatieve Master, de stage en toelatingseisen. Je kunt vragen stellen aan docenten of aan een student die de Educatieve Master volgt of recent heeft afgerond. De eerstvolgende Master Open Dag is op 27 november 2021.

Proefstuderen

Tijdens een dag proefstuderen volg je een aantal colleges van de Educatieve Master zodat je een indruk krijgt van de opleiding. De datum van de eerstvolgende proefstudeerdag is nog niet bekend. Op deze pagina zal de datum binnenkort verschijnen. Houd ook Instagram en Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven.

________________________________________________________________

Meld je aan voor de opleiding

Wil je in september 2022 starten met een Educatieve Master? Dan kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot en met 30 april 2022 inschrijven voor de opleiding: aanmelden voor de 1-jarige Educatieve Master | aanmelden voor de 2-jarige Educatieve Master.

De inschrijving voor de Educatieve Minor en de Educatieve Module loopt van 1 tot en met 21 mei 2022.

Heb je nog vragen?

De route om docent te worden is vaak maatwerk. Kom je er niet uit en heb je een vraag over bijvoorbeeld de aanmeldingsprocedure, je vooropleiding, de toelatingseisen, of over het docentschap in het algemeen? Neem dan contact op met één van onze studieadviseurs. Bekijk alle contactmogelijkheden of stuur ons een e-mail. We helpen je graag!

  

Bekijk welke studieroute het beste bij jou past.